Dagens goda gärning

Sitter och surfar vid datorn och hör ett gällt skällande utanför. Går och tittar och ser en grannes rymningsbenägna hund springa förbi ute i skogen.
Vad gör man? Går och hämtar koppel och godis. Knallar ut och försöker luska vart den tog vägen. Efter några minuter kommer den smygande från andra hållet på stigen men låter sig inte luras av mina lockelser.
Följer sakta efter på avstånd över några tomter. Vid såna här tillfällen borde det vara ok att göra lite “intrång”.
Kommer tillbaka till vårt område och en som bor nedanför har sett hunden och försöker locka, ser mig med koppel och pekar vart den går. Den är på väg hem…
Följer ändå efter och när det är ca fem meter kvar lägger jag ut lite godis på backan och backar undan och sätter mig på huk. Sakta kommer den fram och jag kan ta tag i stryphalsbandet. Tur att det inte fastnade nånstans i skogen…
Kopplar och går fram och ringer på dörren. “Jasså har du rymt igen.”
De verkade inte så oroliga. Hade inte ens märkt att den var borta…
Hoppas de gör likadant om de ser Tristan springa omkring men jag tvivlar på det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *