Övergivna platser

Igår var jag på Hällefors folkhögskola och lyssnade på ett föredrag med Jan Jörnmark som skrivit böckerna Övergivna platser. Han berättade lite bakgrunden till varför han började intressera sig för platserna och berättade även om tre av dem.

Mest blev det om Buketten. Ett lyxhus utanför Eskilstuna som stått tomt i nästan 30 år. Historien om ett företags uppgång och fall.

Nästa tema var Ronnie Pettersson och då om Dalsland ring och Racing ring i Småland.

Jan var den typen att han skulle kunna prata hela natten om han fick och jag skulle nog stanna och lyssna hela tiden. Fasinationen av att komma till ett ställe där ingen varit på väldigt lång tid och fundera på vad som hänt. Vilka som bodde, hade verksamhet där. Vad gjorde att det lämnades.

Har en del egna serier som ska läggas ut på övergivet.se såsmåningom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *