Helg i Evertsberg

I fredags åkte jag upp till Evertsberg för en helg med hundar och slädar i fjällmiljö. Skidorna var med för det var meningen att jag skulle ha en hund framför när vi åkte ut på tur men efter prat blev jag mer och mer osäker och när möjligheten att istället få köra ett spann framför släde så slog jag till.

Igår lastades bilar och släp och färden gick till Hemfjällstangen. Där lassades hundar, slädar och skidor av. Har kört en gång tidigare men det var så länge sedan att jag kände mig ganska nervös när det var massor med människor där vi skulle starta och även några hundar. Hur skulle det gå om jag gjorde nått fel när vi mötte nån ute i spåret eller nån hund vi mötte gjorde utfall var tankar som gick genom huvet. Efter en kort bit tog vi dock av på en ospårad led och jag blev lugnare.

Jag hade tre hundar framför, Luna med döttrarna Famous och Heaven och jag tyckte jag  bromsade hela tiden eftersom jag inte skulle komma för nära skidåkarna framför.  Uppe på kalfjället gick det att släppa på en liten stund och jäklar vad det gick! Utsikten var fantastisk men tyvärr hade jag svårt att ta upp kameran där uppe så bilderna togs nere bland träden. På tillbakavägen stannade vi och åt medhavda smörgåsar och korv stekt över gasolspis. Efter att ha bevittnat några vurpor var jag ganska glad att jag inte åkt skidor…

Lite senare på eftermiddagen var en bubbelpool bokad i Lindvallen och det var en perfekt avslutning på dagen innan middag väntade ”hemma” utanför Evertsberg. Nu har jag en bra bit över 200 bilder att gå igenom så de kommer senare i veckan. Nu ska jag vila och förmodligen somna tidigt. Hann även med en till omgång av buggkursen så nu är jag riktigt trött efter en otroligt rolig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *