Knätest till Asphyttan

Eftersom jag kände av knät efter förra turen till Hampetorp så tog jag det lugnt förra veckan och cyklade bara till jobbet. Nu känns det mycket bättre och jag bestämde mig för att ta en lugn tur för att känna efter. Asphyttan är lagom långt bort, ca 13 km. Eftersom solen kom fram och det blev ganska skön temp ute så var det inget att tveka på. Jo, jag funderade ett tag på att stanna hemma och se de sista lagen i tempoetappen i Tour de France.

Snabbt hem efter jobbet och bytte om och gav mig iväg. 21 grader visade termometern och jag la armvärmarna i ryggfickan utifall det skulle kännas kallt. Första biten kändes det en lätt motvind och riktningen skvallrade om att molnen var på väg bort. Tog det ganska lugnt och försökte åka på låga växlar. När jag passerade Bjurbäcken kändes det väldigt bra och när jag närmade mig Asphyttan funderade jag om jag inte skulle fortsätta ända till Filipstad men valde att svänga in vid slussen ändå. Filipstad skulle nog bli lite väl långt just idag. Efter en kort paus i strålande sol vände jag tillbaka.

Efter bara några hundra meter kände jag nått blött ovanifrån. Japp, det regnade… Solen hade försvunnit snabbt och i tre km cyklade jag i regn. Därefter avtog det men vägbanan var genomblöt och på några ställen fick jag kryssa mellen fläckar där oljan runnit upp. Min vindriktning va inge vidare… Mötte regnet istället för att se det försvinna söderut. Konstigt nog kändes det fortfarande varmt och jag frös aldrig,

Några hundra meter hemifrån började det regna igen och 15 minuter efter jag stängt dörren kom en rejäl skur. Ibland har man tur i oturen.

Inga känningar i knät och det är jag glad för. Blir mer turer senare i veckan. Kanske en lite längre till helgen om jag får med mig nån mer.

Dagens statistik. 25.45 km 57:39 och ett snitt på 26.5 km/h

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *