Två härliga turer

Två turer har jag hunnit med sedan förra gången. I lördags blev det att besöka Ferlin i Filipstad. Gamla vägen över Bjurbäcken är bra fin och jag hade ju funderingar att fortsätta när jag vände i Asphyttan förra gången.

25 km enkel resa som gick väldigt bra. Efter att ha tittat så mycket jag hunnit på Tour de France var jag tvungen att ha ett spurtpris vid Filipstadskylten. Fast i motsats till proffsen så var det nerförsbacke… Fick en väldig fart och höll över 40 km i timmen några hundra meter utan problem. Sen blev det gående längs vägen och jag började leta mig fram till en bekant som jobbar i Filipstad där det blev en pratstund och en banan. Vidare till Ferlinstatyn för att visa att jag faktiskt inte tog bilen som nån trodde. Fick agera både fotograf åt några turister mot att de tog en bild på mig.

Hemvägen blev tyngre då det var motvind hela vägen. Men det gick av ren vilja. Tänkte mycket på att hålla lägre växlar än jag gjort tidigare och det kändes mycket bättre. Blev ett annat flyt. Mycket att lära sig vilka växlar man ska använda och hur i bland annat backar.

50,46 km blev det på 1:56 med snitt på 26.1 km/h.

Igår när jag åkte upp mot Storfors efter en arbetsdag i Kristinehamn såg jag att det blåste ganska mycket söderifrån och blev lite sugen att prova 26an mot Nässundet och sedan ta vägen över Lungsund hem. Hemma satte jag på Eurosport och TdF och suget att ge sig ut blev större. På med kläder och ut med cykeln.

Känner stor respekt för att cykla på stora vägar då det f inns mycket bilister som inte bryr sig om oss oskyddade trafikanter men det var ganska lite trafik ändå. Motvinden var inte så väldigt stark men kändes. Några km före Nässundet nästa flög jag förbi ett par på en racetandem med kärra bakom. Då var det lätt att hålla ett högt tempo. När jag svängde av stora vägen stog tripmätaren på 14 km och ett snitt på 26 km/h.

Genast märktes skillnaden när vinden kom snett bakifrån istället och tempot blev genast lite högre. Lundsberg passerades i hög fart och många golfare var ute på banan. Hade tanken att stanna till vid Lungsund och ta en glass men när jag väl kom dit så var det ju bara 9 km kvar så jag fortsatte ända hem.

35 km blev det på 1:15. Snittet ökade till 28 km/h.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Härligt jobbat johan. Visst är det kul med cykel? Roligare än du hade haft med en kanot tror jag.
    Ska bli bra med esemester så kan vi åka och hälsa på Marita också!!
    =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.