Efter regn kommer först moln och sedan sol

Enligt yr.no skulle det bli en fin förmiddag idag. Sol från åtta till tolv och sedan lite molnigt till och från under em. Perfekt för en längre cykeltur tänkte jag. Var ett tag sedan nu.

Imorse när jag gick upp var det mörka moln så långt ögat kunde se. Gatan utanför torkade upp så jag bytte om och drog iväg norrut från Nora. Gick bra upp till Siggebohyttan och tänkte en kort sekund att jag skulle ta vägen uppför backen men slog bort det ganska snabbt och fortsatte mot Fanthyttan. Svängde åter söderut på riksvägen och började klättra upp mot Ölsjön. Efter halva var jag tvungen att stanna precis som förra gången. Den är seg…. Väl uppe var belöningen nära. Hällabacken nerför. En snabb titt över axeln och inga bilar så det var bara att sätta fart. Nytt rekord för cykeln på 52.7 km/h. Inte en bil kom ifatt förren jag var nere vid travbanan men jag tittade en del över axeln hela vägen ner.

Svängde sedan av mot Lindesberg och åkte förbi kompisen som håller på att bygga stor altan. Måste ju se till att han sköter sig ; ) Nu släppte molnen och solen började titta fram. Tillbaka mot Nora via Siggebohyttan och nu kom motvinden hela vägen uppför den långa stigningen. Nu började det bli varmt så armvärmarna åkte av och vid pausen vid bergsmansgården även knävärmarna. Kan rekomendera kardemummakakan.

Motvinden fortsatte mot Nora med viss sidvind efter Öskevik. Sista backarna vid Born och Karlslund var tunga men det var ju inte långt kvar så det gick lätt ändå.

Dagens statisktik 58.10 km 2:20:58 medel 24.73 km/h medel.

Efter att ha tittat på Cykelsnack med Vacchi och Adamsson så var jag tvungen att prova filma lite när jag cyklade så det här är ett första försök. Dock inget prat, det får proffsen sköta.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *