GM lägger ner SAAB

Det var med en klump i magen jag läste nyheten att försäljningen av SAAB avbrutits och GM istället väljer att lägga ner.

Vet inte vad det är som gjort att jag fastnat för SAAB men den första drömbilen jag kommer ihåg var en 900 Aero runt 1990. Det var den med ”fågelbad” på bakluckan. När körkortet kom var det mycket spring i bilaffärer och många SAAB provades utan att jag hade någon möjlighet att köpa. Kommer speciellt ihåg en 900 Turbo med Sensonic, dvs manuell växellåda utan koppling.

Första bilen blev en 9000 från -91 som jag hade i 7 år tror jag. Efterföljande som jag fortfarande har kvar är en 9-3 från -00. Har tittat runt efter en 9-3 av nya generationen men inte hittat ”den”. Tyvärr vill nog tanken mer än plånboken…

Om jag ska välja några äldre modeller jag skulle kunna tänka mig så ligger 9000 Aero från -97 högt på listan. Nämda 900 Aero eller en ”vanlig” Turbo finns också med. Den riktiga drömbilen är en SAAB Sport -64.

Såg verkligen fram emot nya 9-5. Första gången jag såg en bild var tanken ”Hmmm…”  men den växte hela tiden likadant som första gången jag såg 9-5 som kom 1998.

Aftonbladet GM lägger ner SAAB ”Överraskade och besvikna” SAAB, tack och farväl!

Expressen General Motors bekräftar: SAAB läggs ner ”GM kunde ha gjort mycket mer”

Auto Motor & Sport GM: ”SAAB är nerlagt” Saablar

Teknikens Värld SAAB läggs ned

Top Gear SAAB is dead

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Verkar ju som att du skulle varit intresserad av att köpa en saab åtminstone.. Många vill att saab skall finnas kvar men inte många har intresse av att äga saab……

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *