Förra året kändes som ett mellanår på cykeln. Första året gick väldigt bra men av någon anledning försvann motivationen och cykeln ställdes undan.

Nya arbetskamrater är hängivna MTB-cyklister och när det även börjar ordnas med markerade leder i Pershyttan utanför Nora väcktes intresset att kunna kompletera landsvägen med skogen. Började titta runt på nya cyklar för att bestämma om det skulle uppgraderas eller fortsätta med den äldre MTBn jag redan har.

Det är egentligen inga fel på den mer än att den är 7 år gammal och inte har skivbromsar och ”bara” Shimanos enklaste växlar. Men när Trek dök upp med en Vasaloppscykel där fri start ingick och även priset var riktigt bra så växte begäret efter en ny ändå.

Gick nån månad med några besök i butik för att klämma och känna och diskutera men första veckan på det nya året hämtade jag en Trek 6300 av 2011 års modell. Några dagar senare skickades anmälan in för starta i sommarens Vasalopp på cykel.

Just nu står den i hallen och blänker medan landsvägscykeln är monterad i trainer och det har blivit ett antal pass på den. Måste bara hitta nått bra att titta på samtidigt för det blir ganska tråkigt efter en stund…

Delta i diskussionen

2 kommentarer

    1. Ska bli spännande att prova bromsarna. Den står fortfarande i hallen…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *