Hjälmaren runt

Mitt första motionslopp är avklarat. Det blev Hjälmaren runt som mäter 151 km.

Mötte upp Håkan och Jocke innan och vi hade väl ingen direkt strategi mer än att försöka hålla ihop. Regnet som prognoserna hotat med höll sig borta och de moln som fanns på morgonen försvann allt eftersom.

Efter ett par km bildades en klunga på 15-20 personer och det rullade på väldigt bra. Vi var snabbt uppe i ett snitt på över 33 km per timme och växlingarna gick bättre och bättre. Första kontrollen passerades utan att stanna och allt kändes riktigt bra. Det började ansluta fler till gruppen som inte höll samma tempo så det blev lite stökigt ett tag. Vi som körde för första gången fruktade backen efter Arboga som alla pratat om men när vi var uppe tittade vi på varandra och tänkte “Var det allt?”.

Några mil före Hjälmarsund var det några av de nya som ökade tempo och ungefär hälften av den nu ganska stora gruppen hängde på. Jag stannade kvar i den lite långsammare. Framme i Hjälmarsund visade GPSen ett snitt på 33 km per timme och jag kände att jag inte kunde fortsätta i samma tempo resten av sträckan och vi bildade en grupp på fem personer som fortsatte efter lite Risifrutti och vätska.

Fem personer var kanske några för få men det rullade på i lite lägre tempo. I backarna före Hampetorp började dock mina ben skrika mer och mer och jag tappade rulle några gånger och fick kämpa mig upp som tog ännu mer på krafterna. Vid depån i Hampetorp hade jag tappat igen och valde att stanna medan de övriga fortsatte.

Från Hampetorp blev det solokörning. Försökte hänga på några som passerade men hann inte komma in på rulle och kände att de sista 4 milen får gå som de går. Var trevligt att komma av den stora vägen när det svängde av mot Segersjö. Den fina vägen gjorde det lite lättare ett tag innan motvinden gjorde sig påmind igen. I en kurva såg jag att en närmade sig bakifrån och blev väl lite sur när han bara la sig bakom utan att säga nått och låg kvar där i en halvmil innan drog vidare men jag var för trött för att säga nått.

Det var riktigt skönt att komma in i Örebro igen och till slut passera målet i Grenadjärstaden. 5.35 tog det inkl stopp i depåerna. Håkan och Jocke kom in 25 minuter före. Aktiv cykeltid blev 5.16. I efterhand så var det nog det höga tempot de första 77 km och backarna före Hampetorp som körde slut på mina krafter.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *