Cykelvasan 2013

I helgen avgjordes Cykelvasan och jag körde även i år den korta 30 km. För mig är den en lagom distans och jag tänkte försöka förbättra mitt resultat från förra året. Tyvärr fick jag strax före start veta att de gjort om första delen av sträckan och det även var en km längre i år. Istället för fem km asfalt i början blev det en sväng genom Oxberg och sedan uppför gräsbacken till Oxbergskontrollen för att sedan följa Vasaloppsspåret. Det blev alltså lite tyngre och min fina lapp med sträcktider gick inte att använda…

Den första gräsbacken var tung men efter att pulsen fått gå ner lite så kändes det riktigt bra och det var bara att trampa på. Passerade Hökberg och Eldris i snabbfilen. Sista fyra fem km var det lite mjukare underlag och det kändes tyngre. Tiden blev 1:23:01 ca tre och en halv minut längre än förra året men när jag i efterhand tittade på sträcktiderna och hastigheterna så var de högre än i fjol så resultatet borde vara en liten förbättring. Även Strava säger att det gick fortare då jag satte nya personliga rekord på samtliga segment.

2013-08-16 22.19.37

Slutligen lite bilder från lördagens elitcyklister inkl vinnarna Fredrik Ericsson och Alexandra Engen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *