Valpkurs och veterinärbesök

Har gått några veckor utan uppdateringar.
Tristan växer så det knakar även om jag inte ser det förren andra säger det.

I torsdags var det start för valpkursen men Tristan fick inte vara med eftersom han fick sin vaccination bara några timmar före. Det gjorde att det var svårt att hänga med. Kändes som jag bara var åskådare men jag ska försöka träna på det som blev läxa.
När jag var på valpkurs utan valp så var Tristan hos sina samojedtjejer i Karlskoga. Han hade det jättemysigt och fick till och med bada. Fast det var nästan att jag inte fick med honom hem. Barnen ville ha kvar honom…

Tristan fick faktiskt beröm hos veterinären. Både vaccinationen och chipningen gick utan att han sa ett pip! Chipningen är för att den tatuering han fick vid sju veckor blev misslyckad och bara de första siffrorna syns. Så nu blir det nya papper till Jordbruksverket och SKK.

Just nu har jag varit hundvakt åt kompisens samojed CD. Han har varit lekfarbror i två dagar. Tristan får göra nästan vad som helst. Dra i svansen, hänga i pälsen men inte ta hans mat. Och han säger till ibland när Tristan blir lite för mycket.
Första promenaderna blev lite svåra eftersom CD är en draghund som vill gå hur långt som helst och Tristan än så länge bara går runt området men CD har vant sig och igår lämnade jag Tristan själv hos dagmatte medans jag tog CD på en timmes promenad. Värmen tar dock mycket och det blir mest bara att ligga inne under takfläkten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *