Veckan som gått

Veckan har varit på lugn och hektiskt. Lugn för Tristan har inte fått röra sig efter huggormsbettet så det har bara blivit jättekorta promenader. Hans svullnad har gått ner och i torsdags, en vecka efter bettet så var benet normalt. Nu blir det ett par dagar till på smärtstillande och en nästan vecka till i lugn. Fast det tycker inte Tristan som vill börja röra på sig igen…

Tristan har förresten fått en kompis hos dagmatte. Hon har tagit hand om en 4-årig golden vars tidigare ägare blivit allergiska. Bamse är en bastant kille och väger nog uppåt 10 kg mer än Tritsan och igår sov de tillsammans på samma filt.

Veckan har också haft ett tema av internetdomäner. Fick ett mail i söndags av en som ville att skulle stänga ner en av hemsidorna eftersom han inte hade kontroll på den. Jag har inga planer att stänga den och svarade det. Till min förvåning fick jag ett mail till jobbet från samma man som talade om för kommunen att sidan fanns. Ingen där har nått emot den utan tyckte bara att det var roligt att sidan finns.
Igår kom nästa del i domäntemat. En kille från Colvento IT ringde och meddelade att en privatperson var på väg att registrera domäner med anknyting till kommunen. För att vara snäll ville han låta oss registrera domänerna först. Varningsklockor började ringa hos mig. Googlade på namnet och hittade Svenska handels varningslista där de var listade.
”Men ni är ju svartlistade av Svensk handel” sa jag men det förstog han inte alls varför de skulle vara. Jag beställde inga domäner av honom och de är nog lediga på måndag och även veckan därpå också. Hittade flera länkar om bolaget och dess bluffförsök.

Eftersom det har varit lite segt hemma har jag börjat bygga ett eget tema till WordPress. Hittade en tutorial som stegvis byggde upp en grund. Fungerade bra och igår kväll hade jag en grund klar. Har fått till början till en design som nog kan bli bra. Var ett tag sen jag höll på med kodning från grunden men känner lusten att få till en bra sida komma mer och mer. Ska se till att den validerar på så många sätt som möjligt. HTML-delen är än sålänge godkänd. CSS borde inte vara nått problem. Det som kan krångla är tillgängligheten men det får jag kanske försöka få lite hjälp med. Spännande är det iaf!

Tisdagens omröstning i rikstaden om FRA-lagen närmar sig. 4 borgliga ledamöter ska räcka för att stoppa det största hotet mot den personliga integriteten i Sverige. Stoppa FRA-lagen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *