Midsommarhelg

Midsommaren firades traditionsenligt med vänner. Vart har varierat men senaste åren har det varit i Lindesberg. Väderprognoserna har väl inte varit de bästa men när jag kom dit var det strålande sol och vi hann med att äta ute och spela några omgångar kubb innan regnet kom.

På lördagen var jag uppe ganska tidigt och satte mig på cykeln för en tur från Lindesberg via Siggebohyttan och Fanthyttan tillbaka till Linde. 34 km blev det på upptorkande vägar. Inte mycket trafik. Siggebohyttebacken var däremot läskig… Ny cykel som jag inte vant mig vid än så jag bromsade nästan hela vägen ner. Höll mig mellan 30 och 35 km/h. Hällabacken gick bättre och där vågade jag släppa på lite mer.
33.88 km, 1:25:11 och 23.87 km/h i snitt.

Söndag var inplanerad en tur från Örebro till Ånnaboda med en kompis. Strax över 2 mil enkel resa med en hiskelig backe på slutet. Turen började lungt på cykelbanor innan vi kom fram till vägen mot Garphyttan där kompisen slog på gps-programvaran i sin telefon. Halvvägs blev det tidvis riktigt blött på vägen och lätt regn ibland. Närmare Garphyttan regnade det ganska rejält så jag blev fundersam hur telefon skulle klara sig.

Nu började backarna… Som tur var slutade det att regna efter halva första och sakta sakta närmade sig toppen. Glassen var väldigt god där uppe! Nerfärden höll på att sluta i en katastrof redan efter några meter. Kompisen kör före och missar en bula i vägen men jag träffar mitt på. Som tur är har jag inte knäppt fast högerfoten så jag försöker balansera och bromsa. Bakhjulet låser sig hela tiden eftersom det är fuktigt. Missar en ställning med postlådor med en halvmeter och slutar inne på gångvägen till campingen. Kompisen vänder sig om och undrar vad jag håller på med…

Hjärtat är inte i halsgropen utan snarare långt uppe i hjärnan så resten av nerfärden går långsamt. Bromsar överallt där det är torrt och vågar inte släppa förren jag ser det plana ut efter sista backen. Resten av hemresan var lugnare. Från utfarten av Garphyttan höll vi nästan 30 hela vägen in till stan. En kort paus på vägen bara.
51.00 km, 2:08:42 och 23.28 km/h i snitt

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Du sliter och du jobbar. Härligt att se dig aktiv och positivt inställd och att du hittat ngt du tycker är kul! Go for it!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *