Cykeltur till Lundsberg

Idag var det dags för första turem med nya cykeln på hemmaplan. Hade lite funderingar på att ta gamla vägen till Filipstad via Bjurbäcken men Vägverket har slängt på en massa oljegrus där. Har tittat lite för några dagar sedan och det såg ut som allt löst var borta så jag vågade ta den vägen ändå. Går bra ända fram till korsningen till Lungsund där det blir mycket mer grus på vägen. Eftersom det kändes lite osäkert redan och jag inbillade mig några gånger att framdäcket var lite mjukare än när jag åkte så valde jag att svänga av mot Lungsund.

Det kändes riktigt bra så framme i Lungsund fortsatte jag vidare och svängde sedan upp mot Lundsbergs skola där jag stannade till en kort stund innan jag vände åter. Naturligtvis ringde telefonen när jag kom ut på vägen igen så det blev några minuter prat och solen värmde riktigt skönt. Tyvärr visade det sig att det var lite motvind på tillbakavägen så det gick lite långsammare. När jag närmade mig byn och precis klarat av två härliga utförsbackar tittar jag upp och tvärnitar. 50 meter framför mig står en stor älgko och tittar på mig. Mitt på vägen. Efter att ha funderat vad jag var för nått i några sekunder sprang hon över vägen och försvann in i skogen. Mäktigt!

När jag fått upp farten kom en moped ifatt mig och eftersom jag höll nästa 30 km/h så blev det ett jättebra tillfälle att hänga på. Gick lätt men mopeden var lite för snabb och när kontakten tappades så blev det genast tyngre. Skulle ha bett honom att inte köra så fort kanske….

Väl hemma står färddatorn på 27.53 km, 1:02:21 och 26.49 km/h i snitt. Funderar på hur jag ska skriva upp mina turer men har inte kommit på nått bra sätt än.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Haha kom och tänka på en moppe tur när jag läste om din tur.
    Jag var på väg hem från Deje när jag kom i kapp en racercyklist och lade mig bak på hans rulle, efter några minuter kom det en moppe bakom oss, då vände han sig om mot mig och sade “var beredd nu” jag fattade ingenting när han vinglade ut i gatan så mopeden fick släppa av och när moppen körde sakta förbi oss så rullade han och jag med. Tyvärr var det en riktigt elak Zundapp moppe, jag minns när vi kom upp i 60 km/h så fick jag dubbelseende och utan att jag fattade vad som hänt så var jag helt ensam längs vägen med en djurisk mjölksyra i benen 🙂
    Inför 30 moppe igen!

    1. Jag röstar för 30 moppe! Då finns det ju tom en chans att man kan köra om 🙂 Hade vägen haft bättre asfalt hade jag nog lyckats hänga på bättre. Det är tungt att cyka på nylagt oljegrus. Speciellt som jag precis kommit igång.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *