Roxen runt Prolog

Just nu är jag nere i Linköping hos bror. Vi tänkte åka motionsloppet Roxen runt tillsammans men han lyckades boka in en kryssning den helgen istället… Så vi bestämde att åka runt sjön ändå och idag blev det av.

Vi kollade rutten innan så det skulle bli så lika som möjligt och började att passera Tornby och vidare mot Bergs slussar. Där var det naturligtvis broöppning så vi åkte ner och tog en titt på slussarna en liten stund innan vi fortsatte. Nu kom överaskningen. Hade läst att det skulle vara lite backar men att de var så många och långa… Det var bara att ta i och trampa upp. Fick belöning med några härliga utförsbackar också, men jag tror det kan bli lite läskigt om man kör i klunga utför dem. De var också långa och i första kom jag upp i över 50 km/h samtidigt som jag fick för mig att bakdäcket var punkterat. Nere för backen höll jag på att köra av vägen när jag upptäckte Stjärnorps slottsruin. Vilken maffig ruin. Inte ofta man ser såna. Ska försöka ta mig förbi där när jag åker hemmåt.

Vet inte exakt men tror det var ett par mil med backar på norra sidan av sjön innan det planade ut. Visserligen gick det upp och ner men inte alls lika mycket. När vi närmade oss Norsholm passerade vi ett gäng cykelturister rmed stora packningar. I den första cykelns korg satt en liten hund och tittade fram. Roligt att den fick följa med.

I Norsholm stannade vi och tog ett wienerbröd och en cola på Kapten Billes Cafe vid kanalen. När vi skulle åka var det broöppning igen så det blev en lite längre rast igen.

På södra sidan av sjön fanns inga backar. Nu var det blåsigt istället men det gick lätt att cykla på de smala vägarna. Lite upp och ner och sköna kurvor. Efter ett tag tittade solen fram och det blev riktigt skönt. Till slut blev det 87 km alltså lite längre än själva loppet.

Efterår blev det besök på Texas Longhorn och en riktigt god biff.

Dagens statisktik 87.73 km/h 3:31 24.87 km/h snitt.

Mitt mål är att klara loppet på under 4 timmar med depåstopp och det ser inte ut att vara nått större problem. Nu vill jag bara hitta någon att åka med. Blir så mycket roligare då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *