Avaktivera Thumbs.db i Windows 7

Har stört mig på filen Thumbs.db som dyker upp i alla kataloger med media i Windows 7. Inte för att den tar plats utan bara för att den finns. Datorn är tillräckligt snabb för att klara sig utan cachning av miniatyrer av bilder och filmer. Hittade ett enkelt sätt för att få Windows att sluta skapa dem.

Starta Redigeraren för lokala grupprinciper genom att klicka på Windowsikonen och skriva gpedit.msc. Klicka fram genom Användarkonfiguration, Administrativa mallar, Windows-komponenter och markera Utforskaren. Leta reda på Inaktivera cache-lagring av miniatyrer i högra rutan och dubbelklicka på den. Klicka i Aktiverad och sedan OK. Stäng Redigeraren.

Nu kommer inga nya filer att skapas och de gamla kan tas bort.

Om det inte går att starta Redigeraren för lokala grupprinciper, tex Starter eller Home edition kan man ändra direkt i registret men då får man hålla fingrarna i styr. Välj att starta regedit istället i första steget ovan. Klicka fram genom HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer, Advanced. Ändra DisableThumbnailCache till 1 genom att dubbelklicka och skriv 1 i fältet Data. Om valet inte finns, skapa det genom att högerklicka på Advanced och välj Nytt, 32-bitarsvärde. Namnge det till DisableThumbnailCache.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *