Helgrapport: roadtrip, Vättern och cykling

Det blev en lång helg som började redan i torsdags. En vän hade fått ett uppdrag att leverera papper till Östersund och jag tog ledigt och följde med som sällskap.

Klockan 1500 lämnades Örebro och färden gick norrut. Uppresan finns dokumenterad i mobilbloggen.
Det blev iaf en matrast på Kupolen i Borlänge och sedan en bensträckare vid infarten till Sveg vid 21-tiden. Har precis läst klart “Danslärarens återkomst” av Henning Mankell så det var kul att se var den utspelade sig. När Sveg lämnades kom vi ifatt en bred transport som bestog av delar till masten av ett vindkraftverk. Fem följebilar och två gigantiska lastbilar passerades sakta på den smala vägen. Vid halv tolv nåddes målet som var Rådhuset i Östersund och 10 minutersenare var uppdraget slutfört. Det blev en del fotograferande vid Rådhuset och från Frösön in mot staden.

Vid midnatt styrdes resan söderut och mot Sundsvall. En efter bara nån mil mötte vi ett välkänt sällskap. Transporten satt fast i en rondell och vi fick vänta en stund medan den passerade. Väl framme i Sundsvall tänkte vi ta lite att äta men den Statoilmack som hittades hann invaderas av nyutsläppta studenter och vi insåg att det skulle ta lång tid att få nått. Istället drog vi vidare mot Gävle. Nånstans här mötte vi en till transport av vindkraftverk och såg även två lastbilar med lite mindre delar stå parkerade på en rastplats. Strax innan Gävle stannade vi till i Tönnebro och åt en dygnsgammal macka. Mitt te gick ner men kan bekräfta att latten var hemsk. Tur man inte dricker sånt själv.

Halv åtta på fredag morgon parkerades bilen åter i Örebro och det blev några timmars sömn.

Lördag morgon gick färden redan strax efter tre mot Motala och starten av Vätternrundan. En kompis skulle starta 05.34 och vännens pojkvän gå i mål beräknat efter 6 så det passade ju bra att se båda. På motorvägen söder om Marieberg mötte vi en välbekant syn. En transport med mast till vindkraftverk. Var samma företag som tidigare så de var nog på väg till samma ställe.

Väl åter i Örebro blev det sova en stund. En lyx som det varit dåligt med än så länge.

Efter att ha fått hjälp med att justera växlarna på nya cykeln (Tack så jättemycket!) blev det invigningstur till Nora. Cykeln kändes väldigt skön och gick lätt. Mycket ovant med SPD-pedaler så jag fuskade en del och körde “som vanligt” när det var mycket korsningar. Resan gick bra med bara en dumskalle som demonstrativt körde förbi och tutade och hans kompis efteråt körde väldigt nära när vi var mellan Kvinnersta och Ölmbrotorp.

37 km på 1.33 blir en medelhastighet på precis under 24 km i timmen. Det är jag MYCKET nöjd med.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *