3 veckor semester avklarade

Nu är det bara en vecka semester kvar innan verkligheten kommer ikapp.

Blev en kortsemester till den här veckan. Har länge velat se SAAB-museet i Trollhättan och tyckte att det nu var dags. Mycket fina SAABar men den finaste var nog SAAB Sport från -66. Pappa hade en sån som ny och jag kan förstå att han tyckte om den. Skulle gärna vilja ha en men de är inte gratis… Massa bilder togs och på grund av det vackra vädret har jag inte orkat gå igenom dem men de kommer så småningom. På väg ut ur Trollhättan missade jag i en rondell och det var nog meningen. På nästa avfart stog SAAB med stora välkomnande Vägverksbokstäver. Var nog meningen att jag skulle svänga in där så att jag kunde se stället mina bilar kommer ifrån.

Läckö slott blev nästa mål och nu var det riktigt varmt. Var som en vägg att öppna bildörren. 30 kr ville de ha för parkeringen men när jag närmade mig automaten kom en snäll dam och gav mig sin biljett. Som hon i sin tur fått från en annan… Tack för det! Tyvärr var halva slottet inklätt med byggplast pga renovering så man såg inte hela prakten. Gick runt i alla öppna delar och över många knarrande golv. När jag åkte såg jag en familj på väg till parkeringsautomaten så jag gav dem den biljett jag fått.

Nu var det meningen att jag skulle besöka en bekant som flyttat söderut men hon hade gått och blivit sjuk och eftersom jag ändå skulle möta upp en annan vän i Jönköping dagen efter så bokade jag in mig på samma hotell. Torsdagen åkte vi i varsina bilar till Gränna och vidare ut till Visingsö. Senast jag var här gick jag i trean… Vännen ville gärna se Näs borgruin där scener i Arn-filmerna spelats in så vi åkte med ett remmalag dit. Efter mat på värdshuset och fotografering av Visingsborgs slottsruin tog vi färjan tillbaka till fastlandet och inköp av de obligatoriska polkagrisarna. Nu skildes vår vägar igen. De åkte tillbaka till Jönköping och jag for hemmåt men stannade till vid Braehus slottsruin.

Mycket bilder blev det och blir det lite sämre väder ska jag nog orka rensa ut de bästa och lägga ut här.

Idag visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på. Hade funderingar tidigare att åka sista etappen av Ride of Hope mellan Uppsala och Stockholm men vännen som också var intresserad krashade ju förra veckan och hittade ingen annan tyvärr. Åkte efter ett tips till Storhöjden i Filipstad för en fika och uppgång i utkikstornet. Fick tankar om förra årets uppgång i vattentornet i Nora. Samma känsla i magen men det gick faktisk bra att ta sig upp. Härlig utsikt var det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *